IVH KAMPUS LAAJENEE LAPPEENRANNASTA JYVÄSKYLÄÄN – INVESTORS HOUSE ANKKURISIJOITTAJANA PERUSTETTAVASSA KIINTEISTÖRAHASTOSSA

IVH Kampus muodostuu tällä hetkellä Lappeenrannassa Skinnarilan yliopistoalueella sijaitsevasta yhdeksästä toimitalosta. Kokonaisuudessa on noin 24.000 m2 vuokrattavaa pinta-alaa ja 100 vuokralaista.

Tänään tehdyllä järjestelyllä IVH Kampus muuttuu kiinteistörahastoksi, jonka enemmistöosuuden omistaja on Investors House. Hallinnointiyhtiö on samoin Investors Housen tytäryhtiö Dividend House.

Investors House sijoittaa apporttina  mainitun 24.000 vuokrattavan m2 kiinteistöomaisuuden perustettavaan uuteen IVH Kampus Ky:öön. Sijoituksen velaton bruttoarvo on 20,0 M€ ja lainaosuudet huomioiva nettoarvo 14,0 M€. Investors House –konserni on sitoutunut omistamaan ja kehittämään IVH Kampusta yhdessä muiden osuudenomistajien kanssa.

Samassa yhteydessä IVH Kampus laajenee Jyväskylään, josta se hankkii Nordean talona tunnetun K Oy Kauppakatu 18 koko osakekannan. Jyväskylän ydinkeskustasta hankittavassa arvokohteessa on 3.827 m2 vuokrattavaa pinta-alaa.  Velaton kauppahinta on 9,3 M€ ja se maksetaan osin rahana ja osin IVH Kampus Ky:n osuuksina.

IVH Kampuksen toiminnasta sekä Lappeenrannassa että Jyväskylässä vastaa Päivi Kangas ja kiinteistöistä Tiina Lensu.

IVH Kampus Ky:n perustaminen on lähipiirikauppa, jossa Investors House Oyj sijoittaa perustettuun IVH Kampus Ky:öön omistamansa Lappeenrannassa sijaitsevan kiinteistökokonaisuuden ja samoin kuin Royal House omistamansa Jyväskylän kohteen K Oy Kauppakatu 18. Lähipiirikaupat on toteutettu arvoilla, jotka ulkopuolinen arvioija on kohteille määrittänyt. Arviokirjat löytyvät Investors Housen kotisivulta.

Johtaja Päivi Kangas, IVH Kampus

’’Olen iloinen, että pääsemme laajentamaan IVH Kampusta Jyväskylään. Lappeenrannassa olemme samalla tiimillä kehittäneet kiinteistökokonaisuutta pitkään ja tunnemme toimintamallin hyvin. Hienoa nähdä, että voimme nyt laajentaa myös muualle Suomeen. Palvelemme joka päivä kasvuyrityksiä ja olemme sellainen itsekin.’’

Toimitusjohtaja Petri Roininen, Investors House

’’IVH Kampus täydentää Investors Housen strategiaa kahdella tavalla. Toisaalta laajennamme menestyksekästä toimitilakonseptia Lappeenrannasta Jyväskylään. Toisaalta muodostamme ensimmäisen Dividend House –kiinteistörahaston, millä laajennamme kiinteistösijoitustuotteita koskevaa tarjontaamme entisestään. Konsernin tytäryhtiö Dividend House toimii rahastoa hallinnoivana yhtiönä ja Investors House itse ankkurisijoittajana.’’

Helsinki 17.12.2018

Investors House Oyj

Lisätiedot:        Toimitusjohtaja Petri Roininen,  puh 040 761 96 69

                             Johtaja Päivi Kangas, puh 040 – 756 91 89

Jakelu                Nasdaq Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.investorshouse.fi

Show
Hide