Hyvällä sijainnilla lisää yhteistyömahdollisuuksia

Vuonna 2006 perustetun ohjelmistoyritys Miradoren alaa ovat älypuhelimien ja tietokoneiden laitehallintaratkaisut kasvaville ja pk-yrityksille. Jo yli 15 vuotta toiminnassa olleen yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Skinnarilassa IVH Kampuksella ja toinen toimisto Tikkurilassa.

IVH Kampus

IVH Kampus sijaitsee Skinnarilassa, aivan yliopiston ja ammattikorkeakoulun naapurissa

– Työtä tehdään nykyisin monenlaisilla päätelaitteilla, ajasta ja paikasta riippumatta. Me Miradorella autamme asiakkaitamme mahdollistamaan liikkuvan työn tietoturvallisesti. Laitehallintaratkaisumme auttavat varmistamaan, että laitteet ovat aina työkunnossa ja että tietoturva täyttää EU-säädösten vaatimukset, Miradoren tuotekehitysjohtaja Mikko Hytönen kertoo.

Luonnollinen siirtymä keskustasta Skinnarilaan

Miradoren asiakkaat ovat pääsääntöisesti kansainvälisiä ja asiakkaita löytyykin tällä hetkellä jo yli 180 maasta. Vaikka työ tehdään Suomesta etänä, yrityksen sijainnilla on silti valtava merkitys. Lappeenrannan toimipiste sijaitsi alunperin keskustassa, mutta vuonna 2009 yritys muutti Technopoliksen eli nykyisen IVH Kampuksen tiloihin Skinnarilaan.

– Muutto Skinnarilaan tuntui luonnolliselta valinnalta, koska täällä oli jo muitakin ohjelmistoyrityksiä. Myös LUT-yliopiston läheinen sijainti koettiin positiivisena, Hytönen pohtii.

Vuosien varrella yritys on kasvanut ja sitä kautta myös tilantarve on lisääntynyt. Nykyinen sijainti IVH Kampuksella on jo kolmas, sillä uusiin tiloihin on muutettu aina tarpeen mukaan.

– On kätevää, että täältä löytyy sopivia tiloja, kun tarpeet muuttuvat. Työntekijät ovat olleet tyytyväisiä tiloihin ja siitä olemmekin saaneet paljon palautetta. Kaupungin keskustasta on vain lyhyt matka Skinnarilaan ja ruokapaikkojakin löytyy kampusalueelta mukavasti, Hytönen kommentoi.

Sijainti mahdollistaa yhteistyön

IVH Kampuksella sijaitseminen on tuonut monia etuja Miradorelle, ja yritys on ehtinyt tehdä monenlaista yhteistyötä alueella sekä IVH Kampuksen että LUT-yliopiston kanssa. Erityisesti rekrytoinnin kannalta Skinnarilan kampusalueella sijaitseminen on tuonut uusia mahdollisuuksia.

– Olemme järjestäneet opiskelijoille yritystapahtumia, joissa Miradore on päässyt muiden tunnettujen yritysten kanssa esille. Olemme olleet mukana myös rekrytointitapahtumissa sekä tuottamassa kursseille dataa, jota opiskelijat ovat voineet harjoittelutöissään tutkia. Rekrytointi on meille tärkeintä yhteistyötä, Hytönen pohtii.

Mikko Hytönen

Miradoren tuotekehitysjohtaja Mikko Hytösen mukaan sijainti LUT-yliopiston Lappeenrannan kampuksen naapurissa on rekrytoinnin kannalta otollinen.

Työntekijöitä suoraan yliopistosta

IVH Kampuksen sijainti LUT-yliopiston vieressä on yksi niistä syistä, miksi iso osa Miradoren työntekijöistä on työllistynyt suoraan yliopistosta. Erityisesti tietotekniikan opiskelijat löytävät usein harjoittelun tai kesätöiden kautta tiensä ohjelmistoyritykseen. Myös osa-aikainen työskentely opiskelujen ohella on hyvin yleistä.

– Lappeenrannan toimiston henkilökunnasta yli puolet ovat opiskelleet LUT-yliopistossa. Meistä on hienoa saada töihin nuoria, joilla ei välttämättä ole vielä hirveästi työkokemusta. He oppivat tekemään tuotekehitystä ja ohjelmointia ja samalla perehtyvät tuotteisiimme. Pidemmällä tähtäimellä tällä on todella positiivinen vaikutus, Hytönen kertoo.
Miradore tarjoaa korkeakouluopiskelijoille jo opiskeluaikana mahdollisuuden työskennellä osa- aikaisena. Opiskelun ja työn yhdistäminen onnistuu helposti, sillä opiskelija pystyy itse muokkaamaan työskentelyn ajankohtaa kurssien aikataulujen mukaan.

Sopivilla tiloilla toimivampaa arkea

Skinnarilan IVH Kampus on houkutteleva valinta monelle yritykselle jatkuvasti kehittyvän osaajakeskittymänsä vuoksi. Yhteistyön tekeminen muiden yritysten kanssa on helppoa, sillä tilat sijaitsevat lähes saman katon alla. IVH Kampuksella sijaitseminen tuo mukanaan monia eri palveluita, jotka sujuvoittavat arkea.

Miradorella ollaan tyytyväisiä sekä sijaintiin että IVH Kampuksen palvelutarjontaan. Päivittäin näkyviä hyötyjä ei tule enää ajatelleeksi, sillä toimiviin palveluihin on ehtinyt tottua.

 

kokoustila

IVH Kampuksen kokoustiloihin järjestyy catering-palvelut kätevästi talon puolesta

– Saamme helposti vuokrattua lisää kokoustiloja, jos tilanne sitä vaatii. Erityisesti näinä aikoina privaatimman kokoustilan saaminen on näppärää. Kun meille tulee vierailijoita, meidän ei tarvitse tuoda heitä ollenkaan toimistolle, vaan voimme ottaa heidät vastaan muualla. Myös postitukset ja catering löytyvät kampuksen tiloista, mikä helpottaa arkea todella paljon. Meistä on pidetty hyvää huolta täällä, Hytönen summaa.

Show
Hide