Palveluilla sujuvampaa arkea yrityksille

Socom eli Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy on yksi Suomen yhdestätoista sosiaalialan osaamiskeskuksesta. Keskuksen keskeisenä tavoitteena on toimivan ja pysyvän yhteistyörakenteen luominen sosiaalialan ja käytännön työn, tutkimus- ja opetustoiminnan sekä kuntien ja muiden palveluntuottajien välille. Pitkään Skinnarilassa sijainnut Socom muutti takaisin IVH Kampuksen tiloihin elokuussa 2021, jolloin takana oli viiden vuoden kieppaus keskustassa.

Yritys muutti vuoden 2016 aikana keskustaan, sillä juna-aseman läheisyyttä pidettiin tärkeänä. Tilanne muuttui kuitenkin nopeasti, kun keskustan tilassa todettiin sisäilmaongelma. Edessä oli muutto seuraavaan tilaan, jossa oireilu kuitenkin jatkui. Myös turhat neliöt aiheuttivat päänvaivaa.

– Aika on muuttunut ja erityisesti koronan myötä etätyöskentely on lisääntynyt voimakkaasti. Olimme keskustassa sidottuja 187 neliöön, emmekä tarvinneet niin paljon tilaa. Kokemuksesta tiedän, että IVH Kampuksella meillä on aina tarvittaessa laajentumismahdollisuus emmekä maksa turhasta. Hankkeet ovat iso osa työtämme joten on hyvä, että voimme ottaa tarpeen vaatiessa lisää tilaa käyttöön, Socomin taloussihteeri Tuija Kiljunen kertoo.

Tuija Kiljunen

Socomin taloussihteeri Tuija Kiljunen on tyytyväinen IVH Kampuksen joustaviin tilaratkaisuihin

Muutto vapautti aikaa olennaiseen

IVH Kampuksella sijaitsevien yritysten kiinteään vuokrasopimukseen kuuluvat automaattisesti aulapalvelu, siivous, sähkö ja vesi sekä kiinteistön ylläpito. Näiden lisäksi yritysten on mahdollista ottaa käyttöön palveluita, kuten siivouksen lisäpalvelut, kokous- ja ravintolapalvelut sekä kalustussuunnittelu. Kaikkien palveluiden taustalla on ajatus yrityksen arjen helpottamisesta.

– Meillä yritys voi olla itseään isompi. Vaikka olisi pieni 15 neliön toimisto, voi kutsua vieraita ja ohjata heidät vieraspysäköintiin. Ravintolassa voi tarjota lounaan ja pitää neuvottelutilassa palaverin. Isommilla yrityksillä taas korostuu henkilöstön viihtyvyys ja se, että kaikki toimii helposti. Tällöin iso yritys ei joudu itse hoitamaan asioita, vaan ne hoituvat aulapalvelun kautta, IVH Kampuksen johtaja Päivi Kangas kertoo.IVH Kampuksen yritykset ovat huomanneet, kuinka paljon valmiit palvelut vapauttavat työaikaa varsinaiseen tekemiseen. Myös Socomilla palveluiden merkitys huomattiin erityisesti keskustaan muuton jälkeen.

– Kun oltiin välillä muualla, piti huolehtia postituksista, kilpailuttaa siivoukset ja vastata niistä. Myös sähkösopimukset täytyi tehdä itse. Nyt IVH Kampus huolehtii onneksi näistä puolestamme. Keskustassa ruokapaikat ovat lähellä, mutta täällä ravintolapalvelut ovat samassa rakennuksessa, joten ei tarvitse edes laittaa takkia päälle, Kiljunen pohtii.

Monipuoliset palvelut yrityksen tukena

Tärkeinä pidettyjen aula- ja siivouspalveluiden lisäksi IVH Kampuksella on tarjolla lukuisia muita palveluita. Erityisesti pandemian aikana siivouksen lisäpalvelut, kuten erilaiset desinfioinnit ja ylimääräiset siivoukset ovat olleet kysyttyjä.

IVH Kampus aulapalvelu

IVH Kampuksen aulapalvelun kautta vuokralaiset ja vierailijat saavat tarvitsemansa avun.

Kokous- ja ravintolapalvelut mahdollistavat sujuvien tapaamisten järjestämisen sekä IVH Kampuksen yrityksille että ulkopuolisille. Tarjolla on erikokoisia neuvotteluhuoneita, joita voi vuokrata tuntiperusteisesti. Tarvittaessa tehdään tarjous useamman päivän tilaisuuksista tarjoiluineen. Saunatiloja voi hyödyntää pikkujoulujen tai muiden tapahtumien järjestämiseen.

– Kokoustilojen vuokraaminen on talon väelle edullisempaa, minkä vuoksi kannattaa olla meillä vuokralaisena. Neuvottelutilojen lisäksi käytössä on coworking-päiväpassi, jolla saa työpisteen avotilassa tai oman työhuoneen. Sinne voi kokoontua ideoimaan tai tekemään töitä rauhassa. Työpisteelle voi välillä paeta vaikka kodin omaa etätyöpistettä, IVH Kampuksen palvelupäällikkö Riikka Sarjala kertoo.

Työntekijöitä houkutellaan toimistolle viihtyisyydellä

Pitkän etätyökauden jälkeen monissa yrityksissä pohditaan keinoja, joilla työntekijät saataisiin houkuteltua takaisin toimistolle. Moni on työskennellyt kotona puolentoista vuoden ajan, joten toimistotilojen viihtyisyyteen halutaan nyt panostaa entistä enemmän.

– Hybridimallista huolimatta yritykset toivovat, että toimistolle kokoonnuttaisiin ja nähtäisiin toisia. Viihtyisyyteen liittyvät palvelut, kuten sisustussuunnittelu, viherkasvit, hyvä siivous ja raikas ilma ovat valttikortteja, jotka houkuttelevat työntekijöitä taas palaamaan. Tarkoituksena on luoda kokonaisuus, jonka avulla toimistolla olisi mahdollisimman mukava olla, Kangas kertoo.

 

Palavereja pidetään jälleen kasvokkain etäpalaverien rinnalla.

Sisustussuunnittelu kiinnostaa IVH Kampuksen yrityksiä ja tänä syksynä on jo päästy tekemään yksi suurempi toteutus. Kampuksen kalustekumppaneita ovat Isku ja Martela, joiden kautta kalusteiden sijoittelusta tehdään suunnitelmat.

– Sisustussuunnittelija on selvittänyt, mitä tiloissa tehdään ja millaisia tarpeita niihin liittyy. Suunnitelman mukaan tehdään seinämuutoksia, maalauksia ja matotuksia. Tarjoamme myös yhteistyökumppanimme SisustusFuksian kautta vihersisustussuunnittelua. Yritys käy meillä säännöllisesti ja hoitaa kaikki kiinteistön ja asiakkaiden kasvit sopimuksen mukaan. Se on viime aikoina ollut kasvava palvelu, Sarjala kertoo.

Kuin kotiin palaisi

Socom palasi elokuussa takaisin IVH Kampukselle, mikä on tuntunut työntekijöistä hyvältä. Tuttujen ihmisten näkeminen on ilahduttanut eniten.
– Ollaan oltu tosi tyytyväisiä IVH Kampuksella oloon. Olen työskennellyt vuodesta 2003 Socomilla, joten Skinnarilaan palaaminen tuntui siltä kuin olisi tullut takaisin kotiin. Siellä oli tutut ihmiset aulassa vastassa. Se oli tosi kiva tunne, Kiljunen hymyilee.

IVH Kampuksen johtaja Päivi Kangas kertoo henkilökunnan tavoitettavuuden olevan yksi yrityksen vahvuuksista. Aulapalvelu on aina valmiina auttamaan, olipa ongelma millainen tahansa.

– Meillä yritykset saavat samalla sopimuksella kaiken tarvittavan. Hoidamme asiakkaiden tiloja ja palveluja kuin omiamme. Olemme aina paikalla, se on ihan ykkösjuttu, Kangas pohtii.

Tutustu kaikkiin IVH Kampuksen palveluihin!

Show
Hide