Lisää työhyvinvointia toimistolla työskentelystä

6.10.2021

Vuonna 2007 Skinnarilan alueelle perustettu Syke Skinnarila on yksi kolmesta Sykkeen kuntosalista Lappeenrannassa. Idea salille syntyi puhtaasti tarpeesta: yliopiston kuntoilumahdollisuudet kaipasivat kehittämistä ja Kareltekilla eli nykyisellä IVH Kampuksella ei ollut asiakasyrityksille tarjolla olevaa kuntosalia. Myöhemmin Saimaan ammattikorkeakoulun eli nykyisen LAB-ammattikorkeakoulun muutto Skinnarilan kampusalueelle on luonut myös lisää kysyntää.

– Kuntosalimme vastasi sekä korkeakouluopiskelijoiden että IVH Kampuksella sijaitsevien yritysten tarpeisiin. Myös lähialueen asukkaat hyödyntävät innokkaasti kuntosalia, Syke Palvelut Oy:n Sini Nupponen kertoo.

Ensimmäisen vuoden jälkeen yritykselle tuli tarve muuttaa isompiin tiloihin ja nykyisissä tiloissa Syke Skinnarila onkin viihtynyt jo 13 vuotta. Nupponen kertoo olevansa tyytyväinen sekä tiloihin ja että IVH Kampuksen tarjoamiin kattaviin palveluihin, joita tukevat hienosti arkea.

– Meillä on ollut käytössä aulapalvelu, kiinteistöhuolto sekä siivouspalvelu. Toiminta on ollut mutkatonta ja IVH Kampuksen henkilökunnan kanssa on ollut aina mukava asioida, Nupponen kertoo.

Sykkeellä työskentelevä Pirjo Martinez elää kuten opettaa ja vaalii terveyttään kuntosalilla.

Sijainti aktivoi liikkumaan

Syke Skinnarila sijaitsee IVH Kampuksen rakennuksessa, mikä on suuri etu talossa toimiville yrityksille. Kuntosali on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, joten treenaamaan pääsee kirjaimellisesti milloin vain.

– Yritysten työntekijät voivat käydä kätevästi treenaamassa ennen työpäivän alkua, lounastauolla tai töiden jälkeen. Tällöin ei tarvitse lähteä käymään kotona, jossa vaarana on, että unohtuukin sohvalle. Aina ei tarvitse tehdä täysimittaista treeniä eli päivän aikana on mahdollista käydä tekemässä myös pienempi aktivoiva harjoite, Nupponen pohtii.

Sykkeellä on Skinnarilan lisäksi kuntosalit satamassa ja keskustassa, ja näitä voi hyödyntää tarpeen mukaan. Jos työskentelee IVH Kampuksella ja asuu muualla, voi vuorotella tai käydä itseä lähimpänä olevalla salilla.

Yritykset voivat aktivoida työntekijöitään esimerkiksi työhyvinvointikampanjalla, jossa kisaillaan työntekijöiden kesken. Liikkumiseen kannustaminen onnistuu myös yrityssopimuksella, jonka myötä työntekijät saavat käyttöönsä kuntosalikortit. Treenaamisesta voi tehdä koko työyhteisön jutun, jolloin on kiva käydä liikkumassa yhdessä.

Toimistolla vai etänä?

Etätöiden tekeminen on lisääntynyt pandemia-aikana, mutta niin sanotun uuden normaalin koittaessa on hyvä pohtia, missä yrityksen työntekijät voivat parhaiten. Vaikka kotona työskentely on lyhentänyt työmatkoihin käytettävää aikaa, on se romahduttanut osaltaan ihmisten luontaista aktiivisuutta ja huonontanut työergonomiaa.

– Toimistolla työskentely lisää aktiivisuutta päivään. Korona-aikana monet ovat työskennelleet kotona, jolloin askeleita ei todennäköisesti kerry yhtä paljon kuin työpaikalla ollessa. Ergonomiassa on usein puutteita ja ihmiset ovat valitelleet selkäkipua. Jääkaappikaan ei ole toimistolla niin lähellä kuin kotona, Nupponen nauraa.

Aktiivisuuden lisäksi sosiaalisuus on olennainen osa työhyvinvointia. Yhteiset juttutuokiot kahvikupin äärellä ovat tärkeä osa työpäivää ja hyvinvointia, kuten kotona työskennellessä moni on varmasti huomannut.

Yhteistyö luo voimaa alueelle

IVH Kampus ja Syke Skinnarila ovat tehneet jo muutaman vuoden ajan yhteistyötä personal trainer -koulutuksia järjestävän Trainer4Youn kanssa. Koulutuksia järjestetään ympäri Suomea ja koulutuksen siirtyessä Lappeenrantaan Trainer4You hyödyntää IVH Kampuksella sijaitsevia tiloja.

– IVH Kampus tarjoaa sopivat tilat luentojen pitämiseen ja kun koulutuksessa olevilla on tarvetta tehdä harjoitteita kuntosalin puolella, he harjoittelevat Skinnarilan salilla. Kun on tällainen ainutlaatuinen yrityskeskittymä, se voi poikia verkostoitumista ja yhteistyömahdollisuuksia, Nupponen iloitsee.

Show
Hide