Viihtyisä työympäristö inspiroi ja houkuttelee

SisustusFuksia Oy on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme viherkasviasioissa. Lue alta Lilli Huurrekorven ajatuksia laavakivirouheesta, jonka käyttöön hän on erikoistunut.

“Viherkasvit mainitaan usein, kun ihmiset toivovat työympäristöönsä jotakin uudistusta. Ja totta se onkin – viherkasvien hyvinvointivaikutukset on huomattu. Viherkasvit vaikuttavat meihin ihmisiin monella tavalla, ne kosteuttavat ja puhdistavat ilmaa ja samalla poistavat haitallisia kemikaaleja. Luovuus lisääntyy ollessamme kasvien lähellä – oletko huomannut miten monet oivallukset syntyvät metsäretkellä?

Olen usein työssäni huomannut, että ihmisten ja viherkasvien vuorovaikutus on kaksisuuntaista – viherkasvit vaikuttavat ihmisiin ja ihmiset vaikuttavat viherkasveihin. Olen todennut tämän muutaman kerran – viherkasvit viihtyvät erityisen hyvin tiloissa, joiden ihmiset tykkäävät viherkasveista!

Hyvinvoivat viherkasvit ovat yritykselle myös tärkeä imagotekijä, niitä kannattaa huoltaa säännöllisesti. Me täällä pohjoisen turvemaassa olemme tottuneet istuttamaan kasvimme multaan. Muitakin vaihtoehtoja on. Itse käytän uusissa kohteissa laavakivirouhetta, jos asiakas ei erikseen halua multaistutuksia. Laavakivirouheella on monta hyvää ominaisuutta, ensinnäkin se ei tiivisty niin kuin multa. Pimeinä talvikuukausina kasvit kuluttavat tosi vähän vettä ja liikakastelu on tavallista. Silloin juuret mätänevät, kun juuristossa ei ole yhtään ilmaa. Kivirouheen välissä kulkee aina ilma ja juuristo kasvaakin muhkeaksi pehkoksi. Kun juuret voivat hyvin kasvikin voi hyvin. Toinen tärkeä asia on, että kasvit pysyvät terveempinä laavakivirouheessa, tuholaisia ilmenee huomattavasti vähemmän. Laavakivirouhe on multaa turvallisempi vaihtoehto myös siksi, että se ei vapauta itiöitä huoneilmaan.

Vanha kasvualusta voidaan vaihtaa laavakivirouheeseen milloin vain. Viherkasvien vuosihuollon ehtii muutenkin vielä hyvin tehdä tällä kevätkaudelle, tilaa nyt sitä varten maksuton kartoituskäynti Lappeenrannan alueelle.

Vihreistä ajatuksista kiinnostuneille suosittelen kahta kirjaa: Stefano Mancuson Loistavat kasvit ja saman kirjailijan Kasvien vallankumous.”

SisustusFuksia Oy
Lilli Huurrekorpi vihersisustaja ja sisustussuunnittelija

www.sisustusfuksia.fi
p. 044 344 3115

Show
Hide