IVH Kampuksella yritykset saavat kasvaa

Toimitilakeskittymän sijainti yliopiston naapurissa tukee sekä kasvuhaluisten yritysten että opiskelijoiden tulevaisuudensuunnitelmia.

IVH Kampuksen yhdeksässä rakennuksessa Lappeenrannassa toimii noin 100 yritystä, ja niissä työskentelee yli 1 000 korkeasti koulutettua osaajaa. Lisää väkeä palkattaisiin vaikka heti, mutta tietotekniikan ja ohjelmoinnin osaajista on pulaa.
– Toimitiloista ei yritystemme laajeneminen ainakaan jää kiinni. Tilatarpeissa ja muissa toimitilapalveluissa pystymme auttamaan asiakkaitamme joustavasti, sanoo IVH Kampuksen johtaja Päivi Kangas.
Janne Ihatsu M-Files Oy:stä allekirjoittaa Kankaan sanat. Vajaa vuosi sitten IVH Kampukselle muuttanut ohjelmistoyhtiö kasvaa vauhdilla, ja levittäytyy pikapuolin uusiin tiloihin.
– Täällä on hyvä toimia. Kaikki tarpeelliset palvelut ovat lähellä, sanoo Ihatsu.
Toistakymmentä vuotta sitten perustettu M-Files on erikoistunut älykkään tiedonhallinnon ohjelmistoratkaisuihin. Yrityksellä on yhteensä yli 400 työntekijää seitsemässä eri maassa.
Lappeenrannan toimistoon haetaan parhaillaan järjestelmäasiantuntijoita erilaisiin asiakasprojekteihin.

Koodarille on kesätöitä myös Syncron Tech Oy:ssä. Tuotannon tietojärjestelmiä teollisuudelle valmistava yritys on yksi IVH Kampuksen pitkäaikaisimmista vuokralaisista.
– Paikka on hiton hyvä, kaikki fasiliteetit saman katon alla ja uusia osaajia valmistuu naapurista, sanoo Jussi Eskelinen.
Eskelisen laskujen mukaan kolmasosa Syncron Techin henkilökunnasta on Lappeenrannan teknillisen yliopiston kasvatteja. Yrityksellä on toimipaikat myös Espoossa ja Porissa.

Kampuksen yrityskeskittymän veteraaneihin kuuluva Miradore Oy aikoo rekrytoida loppuvuonna ja ensi vuoden alussa. IT-omaisuuden hallintaohjelmistoihin erikoistunut ohjelmistoyritys on vahvassa kasvuvaiheessa.

– Meillä on team spirit huipussaan, työntekijät viihtyvät ja ovat tyytyväisiä olosuhteisiin, kertoo Mikko Hytönen.
Miradoren Lappeenrannan 20-jäsenisen tiimin työtyytyväisyys selvitetään kaksi kertaa vuodessa. Viimeksi arvosanat asteikolla 1-5 lähentelivät viittä.

Sairaanhoitopiirien omistama Medi-IT Oy on yksi IVH Kampuksen kasvavista yrityksistä. Julkisomisteinen Medi-IT Oy on hyvinvoinnin ict-ratkaisujen ammattitaitoinen ja luotettava kumppani Suomessa. Yritys on alkuvuonna rekrytoinut toistakymmentä uutta työntekijää. Tietotekniikan opiskelijoiden ja IVH Kampuksen yritysten tapaamisessa nousi välittömästi 10 kättä ylös, kun Medi-IT:n Hanna Molander kysyi kiinnostuksesta työskennellä Medi-IT:llä.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston tietotekniikan opiskelijat ja IVH Kampuksen yritysten edustajat olivat tyytyväisiä kahden tunnin tapaamiseen. Ainejärjestö Clusterin aloitteesta virinnyt visiitti päättyi Mevea Oy:n tuotantotiloissa järjestettyyn simulaattoriesittelyyn. IVH Kampuksen järjestämään tapaamiseen osallistui kahdeksan yritystä; Santa Margarita Oy, LeadDesk Oy ja Capgemini Finland Oy edellä mainittujen lisäksi.
– Saimme tietoa yrityksistä, ja ehkä heillekin jäi vastaisen varalla naamoja mieleen, tiivistää Clusterin kursiomestari Roman Hyvönen.

 

Ainejärjestö Clusterin ekskursiolle osallistui 25 tietotekniikan opiskelijaa. Työmahdollisuudet kiinnostivat kaikkia
Ainejärjestö Clusterin ekskursiolle osallistui 25 tietotekniikan opiskelijaa. Työmahdollisuudet kiinnostivat kaikkia.

Medi-IT:n Hanna Molander ja Syncron Techin Jussi Eskelinen innostuivat teekkareiden aktiivisuudesta.

 


Miradoren Mikko Hytönen uskoo yhteisten pikainfojen purevan työpaikkailmoituksia paremmin.

Osaamisvaatimukset, vapaat työpaikat ja dippatyömahdollisuudet selvisivät teekkareille saman tien.
Show
Hide